New Concept Biking - Ero Biking - Home

NCB research - Frame en parts testing

New Concept Biking houdt zich niet alleen bezig met de verkoop van (exclusieve) MTB's, racefietsen en toerfietsen maar biedt tevens de mogelijkheid om onderzoek uit te voeren en testwerk te verrichten voor framebouwers en consumenten. Behalve praktijk testwerk en controle van de kleurechtheid van het lakwerk komen ook andere praktische problemen (zoals kabelgeleiding) aan de orde. NCB verricht testwerk vanuit het (gebruiks-) standpunt van de consument en met rijdersgewichten van gemiddelde consumenten en daarboven. Ook worden inmiddels andere producten (o.a. velgen) vooraf door NCB getest in de praktijk onder omstandigheden waaronder ook de consumenten het product zal gebruiken.

Wanneer u uw fiets niet bij ons gekocht heeft, kunt u in geval van twijfel, of puur ter controle, eveneens uw frame en/of voorvork bij ons laten onderzoeken. De prijs is afhankelijk van het aantal te maken foto's (elke verbinding wordt apart gefotografeerd) en exclusief arbeidsloon van eventuele demontage/opbouw van het frame (indien noodzakelijk). U krijgt bij ons altijd vooraf een prijsopgave (prijzen vanaf €95,20 (incl. BTW) per spot-check).

Wij doen inmiddels eveneens onderzoek voor collega fietsenzaken, om op deze wijze snel en efficiƫnt garantieclaims te kunnen onderbouwen of b.v. framekraakjes te traceren. Bij veelvuldig gebruik van onze diensten, werken wij met eenvoudige staffels (zowel voor consument als bedrijven/fabrikanten).

Ook doen wij o.a. preventief onderzoek bij nieuw ontwikkelde fietsframes die voor het eerst op de markt zijn/worden gebracht, om zo vroegtijdig bepaalde problemen op te sporen (o.a. controle lijmverbinding bij carbon frames). Lees meer over ons onderzoek in deze presentatie over Non Destructive Testing (pdf)

New Concept Biking onderzoekt frames en andere onderdelen op twee manieren, namelijk:

Hier ziet u enkele beelden van de röntgenfoto's die we gemaakt hebben. We hebben ook nog een uitgebreide gallerij met rontgonfoto's van diverse frames en onderdelen
Klik op de foto om deze te vergroten   Klik op de foto om deze te vergroten   Klik op de foto om deze te vergroten
Klik op de foto om deze te vergroten   Klik op de foto om deze te vergroten   Klik op de foto om deze te vergroten

New Concept Biking | Nijverheidsstraat 6/A | 7917PZ | Geesbrug | Tel 0524 290 765 | Fax 0524 290 741 | info@newconceptbiking.nl